ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Țara noastră este gata să semneze un acord care va permite armatei americane să folosească una dintre bazele aeriene situate din apropierea Mării Negre pentru a retrage trupele din Afganistan, informează Mediafax.

Acest parteneriat ar fi soluția către una din marile probleme logistice ale SUA, care vor să-și retragă trupele din Afganistan până-n 2014.

În prezent armata SUA folosește baza Manas, din Kîrgîztan, însă contractul va expira în 2014.

Acordul cu Bucureștiul va fi discutat vineri în cadrul unei întâlniri între secretarul Apărării Chuck Hagel și Ministrul Mircea Dușă.

Baza avută în discuție este cea de la Mihail Kogălniceanu, care va deveni punct de tranzit principal pentru soldați la întoarcerea din Afgansitan.

Aproximativ 51.000 de soldaţi americani sunt staţionaţi în Afganistan şi majoritatea acestui contingent, precum şi echipamentele grele, urmează să fie repatriate în Statele Unite până la sfârşitul lui 2014.