ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tiberiu Nițu, procurorul general al României, a anunțat joi că se fac cercetări în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale în diaspora, precizând că s-au primit foarte multe sesizări.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

El a explicat, la sediul CSM, că a fost începută urmărirea penală cu privire la faptă, respectiv împiedicarea exercitării dreptului la vot, prevăzută de articolul 385 din Codul penal: Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

"Au fost foarte multe sesizări încă din primul tur. Urmărirea penală a început pentru fapta de împiedicare a exercitării dreptului la vot, faptă prevăzută de articolul 385 din Codul Penal. Sesizările sunt îndreptate împotriva miniștrilor, împotriva celor care în opinia petiționarilor au avut atribuția de a organiza alegerile. Unele plângeri sunt venite din partea unor instituții, dar cele mai multe sunt venite din partea persoanelor", a declarat procurorul general al României, Tiberiu Nițu.