ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


În scandalul generat de intenția guvernului Orban  de a privatiza o parte din sistemul de Sănătate  intervine și Andrei Caramitru, fost consilier al președintelui USR Dan Barna. Renumit pentru declarațiile controversate, Caramitru jr cere ca mai multe categorii sociale să plătească statului contribuții de sănătate. Inclusiv pensionarii și părinții care au copii în plus, aceștia din urmâ trebuind, în opinia lui Caramitru jr să cotizeze  mai mult.

„Le dau un sfat socialiștilor care nu înțeleg matematică de bază (adică toți). Cei care urlă împotriva sistemului de sănătate privat. Și prețurilor mai mari din privat. Dacă chiar vor ca sistemul de stat să ofere servicii excelente, să aibă bani de investiții și să și plătească bine doctorii - trebuie să se gândească de unde să vină banii ăștia în plus.

În primul și primul rând - să ceară să plăteasca toată lumea sănătatea. Nu doar angajații cu carte de muncă. Să plăteasca și cei cu PFA și micro (cu procent din venit, nu cu minimul legal, așa cum e acum). Să plăteasca și pensionarii. Să plăteasca și părinții care au copii în plus. Altfel nu ai cum să crezi că 5 milioane de oameni cu salarii mici pot susține un sistem pentru 19 milioane de oameni la același nivel ca în Germania. Dacă nu vor asta - trebuie să ceară un sistem de stat diferențiat. Servicii mai bune - plătești extra. Dublu/triplu. Cu factură. Adică exact cum e acum între stat și privat. Doar că statul nu e în stare să gestioneze nimic sau să facă vreun spital. Privatul, da. Dacă nu acceptă nici una, nici alta - atunci nu prea ai cum. Că banii nu cresc în copaci. Nici măcar în utopiile imbecile socialiste” a scris Andrei Caramitru pe Facebook. 

Andrei Caramitru, membru USR, a fost sfătuitorul lui Dan Barna, liderul partidului. Recent, acesta a afirmat că postările lui Caramitru Jr. sunt în nume personal. 

Fostul consilier al lui Dan Barna are deja la activ o serie de propuneri halucinante și comentarii scandaloase. Anul trecut, acesta spunea că ar trebui înființate muzee anti-corupție, unde fiecare elev și student să petreacă obligatoriu 2 zile pe an acolo. „În plus - în toate școlile - cursuri obligatorii despre anti-comunism, anti-corupție și educație civică, date de ONG-uri cu oameni cu experiență”, spunea Andrei Caramitru pe contul său de socializare.   

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews