ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angajații Loteriei Române au venituri considerabile după cum reiese din declarațiile de avere publicate chiar pe site-ul oficial al instituției.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Asfel,în general, angajații Loteriei Române au salarii cuprinse între 2.500 de lei și 4.500 de lei. Salariul directorului general al companiei este de aproape 10.000 de lei pe lună, iar ceilalți directori câștigă și ei zeci de mii de lei anual.

VoceaTransilvaniei.ro a efectuat o scurtă analiză a salariilor și averilor  directorilor de la LOTO, așa cum apar ele în declarațiile de avere, aferente anului 2014.

Directorul General, Mișu Adrian Manolache a fost numit în fruntea Companiei Naționale Loteria Română S.A. în martie 2013, în locul lui Dan Alexandru Ghiță, care ocupa funcția de director general din iulie 2012. Până atunci, Manolache a fost directorul regional corporate al BCR România.

Originar din Sinaia, județul Prahova, Manolache are un venit lunar de aproape 10.000 de lei, în declarația sa de avere declarând că a câștigat în 2013 nu mai puțin de 101.847 de lei brut de la Loteria Română, fiind plătit de Loterie doar în perioada martie – decembrie, primele două luni realizând venituri de la BCR. Acesta este căsătorit, iar împreună cu soția sa are o casă în Arad, un teren de 751 de metri pătrați în Eselnița, județul Mehedinți, iar din 2012 și-a cumpărat un autoturism Volkswagen Passat.

Directorul Direcției Economice, Dănuț Sporea, câștigă anual 46.819 de lei de la Loteria Română. Sporea are un apartament în București, cumpărat în 2012 alături de soția sa, tot angajat al Loteriei Române. Interesant este faptul că soția șefului Direcției Economice, Daniela Elena Sporea, este și ea angajat al Loteriei Române, de unde încasează anual peste 16.000 de lei. Doamna Sporea mai obține anual peste 26.000 de lei de la Direcția pentru Protecția Copilului București, pentru o indemnizație de creștere a copilului.

Directorul Direcției Logistică, Aurelian Chiriță pare să fie cel mai prost plătit director din staff-ul de conducere al Loteriei Române, venitul său anual fiind de 37.551 de lei. Împreună cu soția sa deține două apartamente în Galați, iar în 2004 și-a cumpărat o mașină în leasing.

Directorul Direcției Rețea, Vlad Dobrin și-a trecut în dreptul salariului în declarația sa de avere suma anuală de 64.527 de lei, dar sursa de venit a trecut-o ca fiind Citroen România și nu Loteria Română, deși este directorul celei din urmă.Familia Dobrin are bijuterii în valoare de 8.000 de euro, două apartamente în București și un autoturism BMW, cumpărat în 2012. De asemenea, directorul Dobrin are numeroase active financiare la mai multe societăți comerciale de la noi, precum și acțiuni de investiții și nicio datorie.

Directorul Direcției Juridice, Vicențiu Traian Râmniceanu a primit în șase luni de zile lucrate în 2013 la Loteria Română un salariu de 40.741 de lei pentru serviciile juridice prestate. Directorul mai obține anual și venituri din chirii în valoare de 8.400 de lei. Împreună cu soția lui, avoctul Cristina Bunea, deține două autoturisme și două apartamente în București, precum și bijuterii în valoare de 7.000 de euro.

Director Direcției de Operațiuni Jocuri și Tehnologia Informației, Cosmin Nerodea este se pare al doilea cel mai bine plătit dintre directorii Loteriei Române, cu un salariu de 70.500 de lei anual. Nerodea s-a ales în 2005 cu patru terenuri, trei case și un apartament în județul Timiș, toate obținute prin moștenire. În anul 2012, împreună cu soția și-a cumpărat un apartament în București în valoare de 45.500 de euro, prin programul Prima Casă. Familia are bijuterii în valoare de 8.200 de euro, iar activele financiare la bănci depășesc suma de 55.000 de euro.

Potrivit legii, Compania Naționala “Loteria Română”–S.A. este o personalitate juridică ce are capital integral de stat și care funcționează pe bază de gestiune economică și autonomie financiară, având ca obiect activități de interes public național, respectiv organizarea și exploatarea jocurilor de noroc.

Având capitalul integral de stat, dar autonomie financiară, practic, salariile angajaților Loteriei Române sunt plătite din buzunarele celor care cumpără bilete la jocurile de noroc organizate săptămânal.

Potrivit celui mai recent raport de activitate publicat pe site-ul oficial al Loteriei Române, cifra de afaceri aferentă anului 2013 a fost de peste un miliard de lei, în creștere față de anul 2012, lucru ce poate explica veniturile colosale ale conducerii companiei naționale.

„În exercițiul financiar 2013, compania a realizat o cifră de afaceri netă în valori absolute de 1.066.623.065 de lei, cu o creștere față de exercitiul financiar 2012 cu 6,45%. Aceasta este reprezentată în proporție de aproape 100 % de activitatea de bază loteristică”, se arată în raportul publicat pe LOTO.ro.