ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vineri, soprana Angela Gheorghiu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, instituţie care sărbătoreşte în acest an 95 de ani de la înfiinţare, iar reprezentanţii Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" au declarat că prezenţa la Cluj-Napoca a unei personalităţi culturale de anvergura Angelei Gheorghiu "onorează comunitatea academică clujeană", informează mediafax.ro.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

"Academia de Muzică sărbătoreşte anul acesta 95 de ani de la înfiinţare. În noul an universitar, Senatul Academiei doreşte să onoreze cea mai cunoscută şi apreciată voce feminină a ultimelor decenii, soprana Angela Gheorghiu, care a primit titlul de Doctor Honoris Causa pentru întreaga carieră. Prezenţa la Cluj-Napoca a unei personalităţi culturale de anvergura maestrei Angela Gheorghiu onorează comunitatea academică clujeană. Acest moment este important atât pentru spiritul cultural local, cât şi pentru cel naţional", au subliniat reprezentanţii Academiei de Muzică.

Angela Gheorghiu a mulţumit pentru titlul oferit şi a spus că speră să revină anul viitor la Cluj-Napoca pentru a marca 25 de ani de la debutul său în muzică.

"Clujul este prima scenă unde am cântat şi sper că anul viitor, când se împlinesc 25 de ani de la debut, să mă reîntorc pentru a sărbători acest eveniment", a spus Gheorghiu.