Vineri, soprana Angela Gheorghiu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, instituţie care sărbătoreşte în acest an 95 de ani de la înfiinţare, iar reprezentanţii Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" au declarat că prezenţa la Cluj-Napoca a unei personalităţi culturale de anvergura Angelei Gheorghiu "onorează comunitatea academică clujeană", informează mediafax.ro.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

"Academia de Muzică sărbătoreşte anul acesta 95 de ani de la înfiinţare. În noul an universitar, Senatul Academiei doreşte să onoreze cea mai cunoscută şi apreciată voce feminină a ultimelor decenii, soprana Angela Gheorghiu, care a primit titlul de Doctor Honoris Causa pentru întreaga carieră. Prezenţa la Cluj-Napoca a unei personalităţi culturale de anvergura maestrei Angela Gheorghiu onorează comunitatea academică clujeană. Acest moment este important atât pentru spiritul cultural local, cât şi pentru cel naţional", au subliniat reprezentanţii Academiei de Muzică.

Angela Gheorghiu a mulţumit pentru titlul oferit şi a spus că speră să revină anul viitor la Cluj-Napoca pentru a marca 25 de ani de la debutul său în muzică.

"Clujul este prima scenă unde am cântat şi sper că anul viitor, când se împlinesc 25 de ani de la debut, să mă reîntorc pentru a sărbători acest eveniment", a spus Gheorghiu.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews