ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cancelarul german Angela Merkel a luat o atitudine mai binevoitoare faţă de Statele Unite, într-un discurs susţinut sâmbătă, după ce în ajun s-a arătat foarte indignată de insultele unui diplomat american la adresa Uniunii Europene, în contextul crizei ucrainene, relatează AFP.

"UE şi, în special, Germania nici nu pot visa la un partener mai bun decât Statele Unite în această problemă", a declarat cancelarul german în cadrul unei conferinţe de presă, la Erfurt, în estul Germaniei. "Dorim exact acelaşi lucru pentru Ucraina", a adăugat ea. Merkel a apreciat vineri, prin intermediul unui purtător de cuvânt, că insultele lansate de secretarul de Stat adjunct american pentru Europa,Victoria Nuland, cu privire la Uniunea Europeană sunt "complet inacceptabile".

O scurgere de informaţii a făcut ca o conversaţie telefonică a lui Nuland în legătură cu rolul UE în Ucraina să fie dată publicităţii joi. Nuland, a cărei voce poate fi clar identificată, are o discuţie cu un bărbat care este foarte sigur ambasadorul Statelor Unite în Ucraina, Geoffrey Pyatt. Cei doi diplomaţi discută timp de patru minute despre rezolvarea situaţiei politice din această ţară. "F... EU", i-a spus Nuland interlocutorului său. Ulterior, Nuland şi-a prezentat scuze faţă de Uniunea Europeană pentru cuvintele sale dure.