ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Iniţiatorii a două grupuri de pe reţeaua de socializare Facebook au lansat un apel pentru organizarea unui protest pentru data de 1 februarie, în Piaţa Kossuth, din Budapesta.

Protestul a fost planificat cu o zi înaintea vizitei cancelarului german Angela Merkel, la Budapesta.

“Pe 2 februarie va efectua o vizită în ţara noastră Angela Merkel, cancelarul Germaniei. Ziua premergătoare vizitei este un bun prilej pentru a demonstra că Viktor Orbán nu este egal cu Ungaria. Ungaria nu doreşte din statul mafiot şi din guvernarea antidemocratică a lui Orbán”, cu aceste cuvinte cheamă la protest pentru 1 februarie, în Piaţa Kossuth, cele două grupuri-Facebook, numite “O sută de mii împotriva taxei de internet”, respectiv “60 de mii pentru pensii private”.

La demonstraţia programată pentru 1 februarie, la ora 16.00, se va protesta şi împotriva demersului FIDESZ, care intenţionează să modifice reglementările desfăşurării adunărilor publice.