ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hackeri aflaţi în legătură grupului Anonymous au accesat, în secret, calculatoarele mai multor agenţii guvernamentale americane şi au sustras informaţii secrete, într-o serie de atacuri, care a început, potrivit unui document al FBI, în urmă cu aproape un an, transmite sâmbătă Reuters, preluată de Agerpres.

Hackerii au profitat de o breşă în softurile calculatoarelor şi au lansat, începând din decembrie 2012, o serie de atacuri cibernetice, creându-şi posibilitatea de a interveni în multe dintre calculatoare, ultima dată chiar în octombrie, a precizat Biroul Federal de Investigaţii (FBI), într-un document consultat de Reuters.

În document se menţionează că atacurile reprezintă "o problemă extrem de răspândită, care ar trebui rezolvată". Hackerii au accesat calculatoare ale Armatei, Departamentului Energiei, Departamentului Sănătăţii şi, posibil, ale multor altor agenţii.

Anchetatorii încă adună informaţii privind amploarea acestei campanii de atacuri, despre care autorităţile cred că funcţionează în continuare. În documentul transmis de FBI sunt incluse şi indicaţii pentru ca administratorii de sisteme informatice să poată descoperi dacă sistemele lor au fost atacate.

Anonymous sunt un grup activist, care desfăşoară multiple atacuri cibernetice, unele cu doar câţiva participanţi, altele cu câteva sute.