ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că luni se va întâlni cu premierul Victor Ponta pentru a discuta pe marginea noilor propuneri de miniștri din partea liberalilor, punctând că nu există nicio tensiune și că nu este nimic de negociat în ceea ce privește propunerea ca Klaus Iohannis să ocupe funcția de vicepremier și ministru de Interne.

"Ne vom întâlni în cursul primei părți a zilei. Eu am și o întâlnire cu președintele Parlamentului georgian. Mâine, lucrurile se vor limpezi, dar nu este niciun fel de element de tensiune, sunt doar niște proceduri care vor fi rezolvate cu calm și cu pricepere juridică", a spus Antonescu, duminică, la TVR1.

El a precizat că, în cazul lui Klaus Iohannis, propus vicepremier și ministru de Interne, contează doar părerea premierului Victor Ponta, susținând că opiniile unor social-democrați în acest caz sunt "solfegii".

"Se discută foarte mult datorită persoanei lui Iohannis, care stârnește comentariul politic, dar nu avem nicio problemă cu aceste numiri. Victor Ponta a declarat public că toți oamenii propuși de PNL sunt oameni de valoare, că salută numirile, ba chiar în mod special pentru Iohannis se bucură că este propus. Nu contează decât ce spune Victor Ponta în chestiunea aceasta, restul PSD-ului nu mă interesează în această chestiune, pentru că este o problemă între noi, PNL, care avem dreptul la aceste ministere, și primul ministru. Nu cenzurează PSD sau alți oameni ce propunem noi. Suntem într-o situație simplă din punct de vedere politic, cum se spune gând la gând cu bucurie", a spus liderul PNL.

Antonescu a subliniat că propunerea lui Iohannis în Guvern nu reprezintă "o lovitură de imagine", ci "o lovitură de conținut".

"PNL are dreptul la un vicepremier, acest viceprim-ministru va fi Klaus Iohannis, asta va presupune o schimbare, nu luăm portofoliul altora, nu avem nicio problemă cu domnul Oprea, nici cu altcineva, schimbăm organigrama. (...) Nu cred că aici este ceva de negociat și nu cred că primul ministru, singurul care contează în această discuție, a ridicat vreun semn de întrebare", a spus el.

Președintele PNL a arătat că, dacă se va găsi o formulă împreună cu juriștii Guvernului pentru noua structură a Executivului, nu este necesar un vot în Parlament. El a vorbit și despre posibila demisie a lui Klaus Iohannis din funcția de primar al Sibiului, arătând că aceasta nu este în prezent de actualitate.

"Este o decizie pe care dl Klaus Iohannis o va lua, dar care nu este de actualitate, pentru că această incompatibilitate survine la 15 zile după ce legal domnul Iohannis este învestit în calitate de vicepremier", a afirmat Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a mai susținut că președintele Traian Băsescu nu are motive să nu semneze decretele de numire ale noilor miniștri.