ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că monarhia ar putea deveni un proiect în viitor, dar cu condiţia să existe un consens popular pe acest subiect.

"Evident că o revenire la monarhie nu se poate face decât pe baza unui consimţământ, a unui sprijin popular majoritar. E greu să gândeşti acest lucru ca posibil, dar eu am spus cu vreo trei ani în urmă - când nu era aşa de la modă (...), am spus că monarhia nu e o amintire, ar putea fi şi un proiect. Cum îl văd eu realizabil? Eu îl văd realizabil la o adică în momentul în care există un consens în poziţii cheie din câmpul politic, din câmpul directorilor de opinie, de a discuta, de a pregăti dezbaterea unei astfel de probleme. În ce mă priveşte, şi ca lider politic de partid acum şi eventual preşedinte aş face tot ce pot ca o asemenea discuţiei să se poată purta, ca oamenii să fie perfect informaţi şi să facă o alegere", a declarat Crin Antonescu, în cadrul unei emisiuni la postul B1 TV.

Antonescu a mai spus că republica română nu are legitimitate, pentru că a fost impusă cu tancurile sovietice şi nu prin referendum naţional.

"Eu am o obsesie din 1990, nu e numai a mea: insuficienta legitimitate în profunzime a republicii noastre. Faptul că noi suntem o republică în consecinţa întâmplărilor din 1947, cu alte cuvinte că n-am avut, ştim foarte bine că n-am avut un referendum explicit pe acest subiect, face pentru mine insuficient legitimată republica, ea nefiind rezultatul unui referendum liber", a afirmat preşedintele PNL.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews