ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a răspuns lui Traian Băsescu, după ce şeful statului a afirmat că "România este foarte aproape de izolare".

Antonescu a afirmat că Băsescu a dezinformat naţiunea română şi s-a erijat într-un supraemisar al Victoriei Nuland, el precizând că niciun oficial american nu a transmis, nici chiar voalat, că România e în izolare sau cu un picior în prăpastie.

Doamna Victoria Nuland, trimis special al Departamentului de Stat al Statelor Unite, a transmis un mesaj public în România, un mesaj clar, cât se poate de clar, un mesaj corect, cât se poate de corect, un mesaj în care ceea ce Guvernul american, SUA, cel mai important partener politic şi strategic al României avea de spus, a fost spus. Fără îndoială că în mesajul său, doamna Victoria Nuland s-a referit explicit la preocuparea SUA pentru instituţiile statului de drept, pentru domnia legii, pentru caracterul democratic al regimului politic din România, a susţinut Antonescu.



El a precizat că preocuparea pentru temele invocate de oficialul SUA sunt fireşti pentru toţi care trăiesc în democraţii.

"Fără niciun fel de îndoială, preşedintele României Traian Băsescu sau oricare altul are nu numai dreptul, dar şi obligaţia de a face mereu o pledoarie pentru apărarea statului de drept în România, pentru garantarea valorilor democratice, valorilor prevăzute în Constituţie, instituţiilor, mecanismelor şi procedurilor statului de drept. Numai că Traian Băsescu în această seară, nu e prima dată, dar în această seară a fost foarte flagrant, s-a erijat într-un supraemisar al Guvernului SUA, spunând cu totul altceva decât ne-a spus foarte limpede dna Victoria Nuland", a mai precizat preşedintele PNL.

Antonescu a mai susţinut că România "nu poate fi într-o stare de izolare, pentru că este parte integrantă a unor structuri şi alianţe de securitate şi politice care garantează ieşirea din izolare".

"Ce se întâmplă în România astăzi de suntem pe marginea prăpastiei, nu avem legi democratice? Eu cred că da. Nu avem un stat de drept? Eu cred că da. Nu se aplică aceste legi? Eu cred că se aplică. Justiţia nu dă deciziile pe care le consideră de cuviinţă? Eu cred că le dă. Sigur, sunt nuanţe, sunt discuţii, sunt divergenţe", a afirmat Antonescu.