ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Crin Antonescu, preşedintele Partidului Naţional Liberal si al Senatului, a transmis un mesaj cu ocazia comemorării evenimentelor din 1989.

Antonescu spune ca "nu avem voie și nu avem dreptul să îi uităm, indiferent de greutățile prezentului sau de provocările viitorului" pe cei care s-au jertfit pentru libertate.

"Această zi simbolizează triumful Revoluției asupra regimului comunist și apariția primelor centre de putere care au readus apoi România pe linia tradițiilor sale democratice și parlamentare. În decembrie 1989 s-au deschis larg porțile către libertate și de atunci s-au făcut pași importanți, s-au parcurs etape semnificative care au ancorat solid și ireversibil România în parcursul său democratic și european. (...) Sacrificiul celor care s-au jertfit la Revoluție a însemnat despărțirea definitivă de un trecut sumbru. Le datorăm martirilor eroi respectul și recunoștința noastră pentru că au avut curajul de a ne schimba destinul.

Suntem ceea ce suntem acum și pentru că unii dintre noi au avut curajul să spere, să creadă în schimbare și să acționeze, cu prețul sacrificiului suprem, pentru recâștigarea demnității și valorilor naționale. În acele zile, conștiința națională și dorința de libertate au cântărit mai mult decât teama față de un sistem autoritar, construit prin frică și manipulare", mai spune preşedintele PNL.

24 de ani de la Revoluţia din 1989, la Universitate – 4.000 de persoane au sfidat gerul. CUM A DECURS MANIFESTAȚIA

Mai multe manifestări comemorative au loc in aceste zile in România pentru a marca Revoluţia din 1989.