ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vom avea un an mai lung cu o secundă, care se va adăuga orei pe care o ştim, în noaptea de 30 iunie. Astronomii au explicaţii legate de viteza de rotaţie a Pământului, pentru faptul că ziua se măreşte.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Saltul de o secundă la mijlocul anului a fost decis de astronomi după ce au monitorizat neregularităţile vitezei de rotaţie a Pământului, datorate atracţiei Lunii şi a Soarelui. Pământul şi-a micşorat ritmul rotirii şi din cauza căderilor de meteoriţi, eruptiilor vulcanice şi a cutremurelor. Toate acestea au făcut să se înregistreze o diferenţă între timpul atomic, pe care-l avem la ceasul de la mână şi orologiul natural care este Pământul şi care ne dă alternanţa zi - noapte.

Sistemul acesta de ajustare datează din 1972. De atunci au fost adăugate 25 de secunde, pentru a asigura că, în continuare, la meridianul zero soarele ajunge la amiază la ora 12 fix. Necesitatea a apărut pentru că s-a observat că, în timp, rotaţia Pământului încetineşte, deci ziua solară devine mai lungă, în principal din cauza mareelor.

Psihologii spun că timpul se măsoară diferit în copilărie faţă de maturitate. În copilărie, noutatea experienţelor, informaţiilor şi activităţilor pe care le trăim, ne ţin ancoraţi în prezent. Deseori copiii ne surprind spunând că ziua a fost lungă datorită multitudinii de activităţi şi informaţii noi care le-au captat atenţia.