Directorul Uniunii Cooperativelor Agricole din Sectorul Vegetal a lansat vineri un apel civic pe rețelele de socializare, informează Agroinfo. Florin Bercu îndeamnă cetățenii români să-și demonstreze patriotismul și să refuze să cumpere carne de porc din import. Redăm integral apelul lansat către consumatorii români: 
 
„Dragi concetățeni,
Pesta porcină africana afectează grav efectivele de porci autohtone, producătorii, economia tarii și în egala măsură consumatorii care vor fi privați de carnea românească cu gust!
 
România este una din puținele țări care cresc porcii majoritar cu cereale care le conferă gust. 
 
Întrebări: De unde a venit pesta? Cine profită de pe urma acestei cumplite nenorociri care de întinde peste toată țara?
 
Răspuns: Această boală nu este întâmplător în România iar de profitat vor avea producătorii de carne de porc din afara țării.
 
Putem face ceva?
 
Noi, cetățeni și consumatori, putem SĂ REFUZĂM consumul de carne de porc din altă sursă decât sursa românească.Cumpărăm doar carne cu etichetă de produs românesc sau care provine din gospodăriile românilor iar la restaurant insistăm asupra acesui aspect.
 
De ce? Pentru a nu ajunge sa vedem porci doar la gradina zoologica în câțiva ani. Odată ce nu vom mai avea porci crescuți în România carnea din alte state va avea un preț mult mai mare și foarte probabil sa nu mai reușim sa ajungem în următorii 20 de ani sa asiguram 50% din necesar. 
 
Cât timp?
 
Până la refacerea efectivelor de porci din gospodăriile și fermele românești!. Aceasta este o acțiune civică cu scopul apărării intereselor românești! Prin participarea și implicarea ta susții sectorul agroalimentar autohton, tradițiile si ROMÂNIA!
 
E momentul să ne arătăm patriotismul nostru! Vrei să ne apăram țara?”


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews