ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociațiunea Astra, Despărțământul ”Aurel Coza” din Carei, demarează o campanie de strângere de fonduri pentru  achiziționarea de costume populare românești pentru elevii de la Școala Gimnazială Andrid, județul Satu Mare. Din cauza stării financiare precare a familiilor de aici, copii nu au posibilitatea să își cumpere costume populare tradiționale.
 
Elevii acestei școli din mediul rural sunt implicați în activități culturale ce promovează obiceiurile și tradițiile românești. Pentru activitățile lor sunt nevoiți  să împrumute, însă, piese vestimentare. Prin acțiunea ,,Costume populare românești pentru Școala Andrid”, copiii vor putea îmbrăca la manifestări  adevăratul port popular românesc. Se pot face și donații de costume populare, nu numai donații în bani. 

Donațiile pot fi făcute în contul  ȘCOALA GIMNAZIALĂ ANDRID,
RO04TREZ5492137020XXXXX deschis la Primăria Andrid, CUI 3897076, Trezoreria Tășnad, județul Satu Mare, cu mențiunea Costume populare românești pentru Școala Andrid.

Cei care doresc  să ofere costume populare atât pentru fete cât și pentru băieți pot lua legătura cu învățătorul Mircea Găzdac, telefon 0744 804 981 sau Daniela Ciută, președinte ASTRA Carei, telefon 0745 632 939.