ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Magistrații de la Curtea de Apel au susținut decizia Judecătoriei Chișinău și au anunțat aseară, după o oră și jumătate de deliberări, că invalidarea alegerilor locale rămâne în vigoare. Din completul de judecată au făcut parte magistrații Ala Malîi, Ecaterina Palanciuc și Vladislav Clima. 

„Un proces al absurdului, este vorba de o crimă împotriva capitalei, democrației și a Republicii Moldova”, a declarat Andrei Năstase după pronunțarea deciziei, preluat de Unimedia. 
 
Motivarea va fi citită astăzi, la ora 14:00, iar decizia poate fi contestată timp de o zi la Curtea Supremă de Justiție. Prima instanță invalidase alegerile pe motiv că Andrei Năstase ar fi făcut „agitație electorală” în ziua scrutinului. 

Candidatul Platformei Dreptate și Adevăr, Andrei Năstase, câștigase pe 3 iunie turul doi al alegerilor din Chișinău cu 52,57% și un plus de 12.644 de voturi față de Ion Ceban, candidatul socialiștilor. Protestele față de invalidarea alegerilor au continuat aseară la Chișinău, o mare manifestație de protest fiind anunțată pentru duminică, în Piața Marii Adunări Naționale.