ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aplicaţia Uber, care face legătura în timp real între pasageri şi şoferi, se lansează astăzi şi în România sub forma uberX. Bucureştiul va fi primul oraş din tara noastră ce va beneficia de serviciile de transport inteligent oferite de platformă.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Uber conectează în timp real şoferii cu pasagerii prin intermediul unei aplicaţii disponibile pe smartphones (iOS şi Android), oferindu-le posibilitatea să călătorească în siguranţă la un cost redus. Pasagerii trebuie doar să îşi descarce aplicaţia, să îşi creeze un cont şi apoi, apăsând un singur buton, să pornească la drum.

Platforma oferă pasagerilor un nivel de siguranţă fără precedent. Astfel, fiecare dintre ei poate vedea poza şi numele şoferului, precum şi numărul de înmatriculare al maşinii, înainte ca aceasta să ajungă. În plus, pasagerii le pot trimite celor dragi o hartă online pe care aceştia îi urmăresc prin GPS, asigurându-se, astfel, că ajung în siguranţă la destinaţie.

De asemenea, toţi şoferii înregistraţi pe platforma uberX au peste 21 de ani şi un permis de conducere valid, nu au cazier şi sunt proprietarii unei maşini asigurate conform legii. Fiecare dintre ei a fost verificat individual de Uber înainte de acceptarea înregistrării lor pe uberX.

Uber speră să pună bazele unei platforme eficiente de ridesharing în Bucureşti şi să îmbunătăţească eficienţa maşinilor din oraş, în condiţiile în care, în prezent, peste un milion de maşini sunt folosite doar câte o oră pe zi. Cu o medie de ocupare a maşinii de doar 1,3 persoane, utilizând mai eficient maşinile prin ridesharing, acelaşi număr de drumuri zilnice ar putea fi realizat folosind doar 250.000 de autovehicule. Completând opţiunile existente de transport cu o variantă prietenoasă şi de încredere, mobilitatea urbană din Bucureşti poate fi îmbunătăţită, reducând problema ambuteiajelor şi impactul călătoriilor asupra mediului.

„Suntem foarte entuziasmaţi să lansăm o variantă pilot a platformei uberX în Bucureşti. uberX le va oferi locuitorilor din Bucureşti un mod mai simplu, accesibil şi flexibil de a se deplasa în siguranţă prin oraş.Obiectivul uberX este să contribuie la îmbunătăţirea mobilităţii locuitorilor din Bucureşti, oferindu-le posibilitatea să călătorească cu maşini personale care, altfel, nu ar fi utilizate la adevărata lor capacitate. Mai exact, noi ne propunem să utilizăm mai bine maşinile aflate deja în circulaţie, ajutând la reducerea frecvenţei ambuteiajelor în oraş şi a presiunii asupra infrastructurii de transport", a declarat Rob Khazzam, International Launcher şi reprezentant Uber citat de Adevărul.

http://youtu.be/makYbqd7mGA