ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul informatic american Apple Inc. a informat două companii care asamblează telefoanele sale iPhone 5C că a decis să-şi reducă comenzile pentru acest timp de smartphone ieftin în trimestrul patru al acestui an, ridicând semne de întrebare cu privire la cererea şi strategia de preţ pentru acest dispozitiv, informează Dow Jones Newswires citând surse din interiorul companiei.

Luna trecută, Apple a început să vândă iPhone 5C pe 11 pieţe, inclusiv SUA şi China, însă până acum atenţia consumatorilor s-a îndreptat spre modelul mai scump iPhone 5S. În timp ce cererea pentru modelul mai scump a depăşit aşteptările, modelul iPhone 5C (cel mai ieftin model de telefon lansat vreodată de grupul american) nu a reuşit să genereze un interes similar. Apple susţine că poate livra clienţilor un iPhone 5C în termen de 24 de ore în timp ce un iPhone 5S este disponibil doar după două-trei săptămâni de la lansarea comenzii.

În consecinţă, Apple a cerut companiilor taiwaneze care asamblează telefoanele sale Pegatron şi Hon Hai Precision Industry ca în trimestrul patru comenzile sale pentru iPhone 5C să fie reduse cu 20% în cazul Pegatron şi cu 30% în cazul Hon Hai Precision Industry, au declarat sursele citate de Dow Jones.