ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 121.000 de persoane au tranzitat, la sfârșitul săptămânii trecute, cel mai mare punct de control de la granița cu Ungaria, Nădlac II, peste 70.000 fiind pe sensul de intrare în România. Cifrele sunt duble față de un weekend din luna iunie, iar dintre cei care au venit în țară, cei mai mulți sunt muncitori români care lucrează în țări europene. 
 
Sâmbătă și duminică, persoanele care au ales să intre în țară prin PTF Nădlac II, pe autostrada pan-europeană, au așteptat până la trei ore controlul documentelor, coada formată în Ungaria pe cele două benzi atingând aproape zece kilometri. Potrivit Poliției de Frontieră, la nivelul întregii țări, la sfârșitul săptămânii trecute au tranzitat granița aproximativ 895.000 persoane, din care 446.000 pe sensul de intrare în România. Spre deosebire de anii anteriori, aglomerația la frontiera cu Ungaria, pe sensul de intrare în țară, a început mai devreme în acest an.