ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Imediat după adoptarea în Comisiile parlamentare, președintele a acuzat modificările aduse Codurilor penale. Klaus Iohannis are însă și un motiv personal să fie nemulțumit de acestea, titrează Cotidianul. Exact acea modificare ce îl poate avantaja pe președintele PSD este cea care poate să ducă și la pierderea imobilelor pe care Forumul Democrat German le-a moștenit pe când era condus de actualul președinte de la organizația nazistă interbelică „Deutsche Volksgruppe in Rumänien”!
 
Este vorba despre modificarea legii prin care o sentință judecătorească trebuie să fie semnată în mod obligatoriu de toți judecătorii care au făcut parte din completul de judecată, altfel ea devine nulă de drept. Această prevedere ar putea să ducă la revizuirea Sentinței prin care Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) a fost „împroprietărit” cu clădirile confiscate de organizația fascistă Grupul Etnic German, a cărui moștenitoare s-a autodeclarat în vemea cînd Iohannis era atît președinte al FDGR, cît și Primar al Sibiului!
 
Această modificare este impusă și de Decizia CCR nr. 33 din 23 februarie 2018: „În situația în care nu judecătorul care a participat la dezbateri și la deliberări este acela care redactează/motivează hotărârea judecătorească, garanțiile pe care Constituția și legea le consacră pentru protejarea dreptului la un proces echitabil, pentru asigurarea unei justiții imparțiale, înfăptuite în numele legii, rămân instrumente declarative, lipsite de efectivitate, inutile”. Exact așa s-a întîmplat și în procesul de la Sibiu prin care FDGR a primit clădirile de la „Deutsche Volksgruppe in Rumänien”. Articolul integral îl puteți citi AICI