Imediat după adoptarea în Comisiile parlamentare, președintele a acuzat modificările aduse Codurilor penale. Klaus Iohannis are însă și un motiv personal să fie nemulțumit de acestea, titrează Cotidianul. Exact acea modificare ce îl poate avantaja pe președintele PSD este cea care poate să ducă și la pierderea imobilelor pe care Forumul Democrat German le-a moștenit pe când era condus de actualul președinte de la organizația nazistă interbelică „Deutsche Volksgruppe in Rumänien”!
 
Este vorba despre modificarea legii prin care o sentință judecătorească trebuie să fie semnată în mod obligatoriu de toți judecătorii care au făcut parte din completul de judecată, altfel ea devine nulă de drept. Această prevedere ar putea să ducă la revizuirea Sentinței prin care Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) a fost „împroprietărit” cu clădirile confiscate de organizația fascistă Grupul Etnic German, a cărui moștenitoare s-a autodeclarat în vemea cînd Iohannis era atît președinte al FDGR, cît și Primar al Sibiului!
 
Această modificare este impusă și de Decizia CCR nr. 33 din 23 februarie 2018: „În situația în care nu judecătorul care a participat la dezbateri și la deliberări este acela care redactează/motivează hotărârea judecătorească, garanțiile pe care Constituția și legea le consacră pentru protejarea dreptului la un proces echitabil, pentru asigurarea unei justiții imparțiale, înfăptuite în numele legii, rămân instrumente declarative, lipsite de efectivitate, inutile”. Exact așa s-a întîmplat și în procesul de la Sibiu prin care FDGR a primit clădirile de la „Deutsche Volksgruppe in Rumänien”. Articolul integral îl puteți citi AICI


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews