Artistul și designerul Florin Dobre a cucerit Regatul Unit, fiind remarcat de presa britanică în Săptămâna Modei Masculine de la Londra pentru stil, creativitate și originalitate.

Florin Dobre, designerul român lăudat de "Le Figaro" și ,,Le Monde”, care i-a uimit pe francezi în 2013 cu “Panta Rhei”, i-a cucerit și pe britanici cu colecția ''Follow the White Rabbit'' F/W 2014 prezentată joi, 9 ianuarie 2014 în Londra, la Red Gallery – avangard art.

Creatorul român a fost remarcat în media britanică cu sloganul: “Romanians arrive in London in style. Florin Dobre Menswear collection.” Atât în presa britanică, cât și în cea românească s-a auzit ecoul succesului colecției tânărului creator român. Colecția “Follow the White Rabbit”, inspirată de călătoria din toamnă a lui Florin în Londra, a fost bine primită de presa britanică de specialitate și nu numai. Jurnaliști de la BBC și ziare importante și-au manifestat interesul pentru a realiza și publica articole despre Florin și eveniment.

De asemenea, media virtuală a preluat știrea, iar foarte mulți bloggeri de modă au publicat, deasemenea, editoriale entuziaste despre non-conformistul designer Florin Dobre, colecție, echipă, locație, cei prezenți și atmosfera, zic ei, „electrizantă” din cadrul prezentării. Întreaga echipă a primit numeroase laude pentru conceptul artistic, profesionalismul, originalitatea și căldura oamenilor implicați.

Viziunea colecției 'Follow the White Rabbit' păstrează credința lui Florin Dobre în valorile fundamentale ale vieții și trăirea în adevăr, prin spiritualizarea călătoriei ca individ într-o lume tot mai materialistă, care răspunde numai la excitația stimulilor agresivi exteriori. ''Ne-am îndepărtat atât de mult de esență încât lui Dumnezeu I S-a făcut dor de noi''! Florin își transpune, în colecție, viziunea asupra omului contemporan, prin secționarea siluetei pe orizontală, pentru a sublinia ruptura dintre spiritual și material. Tot ca element de noutate este inversarea semioticii asociative clasice - partea superioară a corpului - spirit, partea inferioară - materie. Astfel, partea superioară a ținutei devine cea materialistă, este uniformizată într-o construcție rigidă, cu tăieturi clinice, în culori terne, iar partea inferioară devine cea spirituală, idealistă, visătoare, fantezistă, care reflectă libertatea, jocul, ideile, prin picturile de pe pantaloni și culorile calde ale pantofilor. Specifică pentru stilul designerului este diversitatea simbolică a accesoriilor (pălării, ceasuri, ochelari, umbrele, genți).

La eveniment au fost prezenți Excelența sa, Ambasadorul României în Marea Britanie, Dr. Ion Jinga alături de soția sa, Daniela Jinga. Deasemenea, din partea Ambasadei Israelului în UK au participat Atașatul Cultural Tanya Jacobs și directorul de PR, Arieh Miller.

De asemenea, a fost prezent la lansarea din Londra celebrul fotograf Chris Yates, cunoscut pentru prezența sa la toate show-urile de modă din cadrul Săptămânii Modei Londoneze, precum și bloggeri de modă din Marea Britanie și Franța, cumpărători din zona Shoreditch – care promovează cele mai în vogă ținute - artiști, jurnaliști, cu toții exprimându-și mulțumirea pentru show-ul oferit de artistul și designerul Florin Dobre.

Florin Dobre a asigurat încă o dată participarea românească în moda masculină internațională prin prezentarea colecției "Follow the White Rabbit" la Londra. Viziunea lui este premiată în lumea podiumului. El reinventează eleganța masculină într-un mod personal și original.