ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Concursul național "Ascultă 5 minute de muzică clasică”, organizat de Radio România Muzical, și-a desemnat câștigătorii. Provocarea elevilor de clase primare a fost să realizeze desene inspirate la ascultarea Rapsodiei române de George Enescu, iar elevii claselor gimnaziale să recunoască o lucrare muzicală și să scrie un eseu în care să expună ideile, stările, sentimentele trezite de această audiție.
 
Secțiunea Desene inspirate de muzică a reunit peste 230 de desene și a fost câștigată de Ivana Babușcov, elevă în clasa I, la Liceul Calderon din Timișoara. La Secțiunea Eseuri – clase gimnaziale au fost 191 de participanți, câștigător fiind desemnat Cristian Murzac, elev în clasa a VI-a la Școala gimnazială Ioan Bob din Cluj-Napoca. 
 
Premiile constau în cărți și CD-uri cu muzică clasică, în valoare de 600 lei – premiul I, 500 lei – premiul al II-lea, 400 lei – premiul al III-lea. Competiția s-a aflat la cea de-a treia ediție. Desenele premiate la concursul național "Ascultă 5 minute de muzică clasică” vor fi expuse, începând cu stagiunea 2018-2019, în foaierul Sălii Radio.