Concursul național "Ascultă 5 minute de muzică clasică”, organizat de Radio România Muzical, și-a desemnat câștigătorii. Provocarea elevilor de clase primare a fost să realizeze desene inspirate la ascultarea Rapsodiei române de George Enescu, iar elevii claselor gimnaziale să recunoască o lucrare muzicală și să scrie un eseu în care să expună ideile, stările, sentimentele trezite de această audiție.
 
Secțiunea Desene inspirate de muzică a reunit peste 230 de desene și a fost câștigată de Ivana Babușcov, elevă în clasa I, la Liceul Calderon din Timișoara. La Secțiunea Eseuri – clase gimnaziale au fost 191 de participanți, câștigător fiind desemnat Cristian Murzac, elev în clasa a VI-a la Școala gimnazială Ioan Bob din Cluj-Napoca. 
 
Premiile constau în cărți și CD-uri cu muzică clasică, în valoare de 600 lei – premiul I, 500 lei – premiul al II-lea, 400 lei – premiul al III-lea. Competiția s-a aflat la cea de-a treia ediție. Desenele premiate la concursul național "Ascultă 5 minute de muzică clasică” vor fi expuse, începând cu stagiunea 2018-2019, în foaierul Sălii Radio.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.