ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zi de aleasă sărbătoare de Duminica Sfinților Români pentru credincioșii Parohiei Arad-Grădiște II. În mijlocul lor s-au aflat Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului și Înaltpreasințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care împreună cu un sobor de preoți au săvârșit Sfânta Liturghie în biserica purtând hramul ”Intrarea Domnului în Ierusalim”. 
 
După Sfânta Liturghie, cei doi ierarhi, înconjurați de soborul de preoți, la care s-a adăugat și Părintele Mihai-Octavian Blaj, consilier economic la Centrul Eparhial Arad, au sfințit noul Centru de permanență ,,Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului”, construit în apropierea bisericii. În urma încheierii unui contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Arad, toate categoriile de persoane (copii, adulți, vârstnici), inclusiv persoane dezavantajate social, vor putea beneficia aici de asistență medicală acordată de opt medici și cinci asistente.  Serviciile socio-medicale vor fi asigurate – 24 de ore din 24 – de către 7 medici și 5 asistente.
 
Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a salutat prezența IPS Părinte Mitropolit și i-a mulțumit pentru toată purtarea de grijă și dragostea pe care o arată față de Eparhia Aradului, după care a făcut o prezentare succintă a realizărilor frumoase în cadrul acestei parohii, în mod deosebit inaugurarea acestui Centru de permanență în Anul Centenarului.
 
La final, părintele paroh Viorel Roja a mulțumit celor doi ierarhi, preoților și diaconilor, oficialităților prezente precum și tuturor credincioșilor participanți la acest eveniment important din viața comunității parohiale.
 
Parohia, prin râvna părintelui paroh Viorel Roja, a marcat în ultimii ani realizări meritorii în plan spiritual și administrative-gospodăresc. Pe lângă Așezământul socio-medical sfințit duminică, și Biserica parohială purtând hramul ,,Intrarea Domnului în Ierusalim”, a fost sfințită în 2017, după cinci ani de la punerea pietrei de temelie. Lucrările s-au efectuat cu sprijinul financiar al enoriașilor, al autorităților locale și al unor companii, sub coordonarea părintelui paroh Viorel Roja. Noul lăcaș face parte dintr-un așezământ social-creștin care va cuprinde biserica, o grădiniță și un oficiu parohial.