ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După atacurile de la Paris, Rabinul Menachem Margolin, preşedintele Asociaţiei Evreilor Europeni (EJA) şi directorul Centrului Rabinic European (RCE), a cerut guvernelor statelor europene să permită ca persoanele de origine israeliană să îşi poată achiziţiona mult mai uşor o armă de foc pentru autoapărare.

Livrare gratuita in 24 de ore!

"Cerem revizuirea imediată a legislaţiei privind permisele de portarmă pentru a le permite unor persoane desemnate din cadrul comunităţilor evreieşti şi instituţiilor să deţină arme, în scopul protejări comunităţilor, şi să primească instruirea necesară pentru apărarea membrilor de potenţiale atacuri teroriste", a cerut rabinul Margolin într-o scrisoare trimisă Uniunii Europene.

Însă, potrivit publicaţiei Israel National News, comunităţile evreieşti din 11 ţări europene, inclusiv din România, resping iniţiativa.

"Noi, liderii aleşi ai organizaţiilor naţionale ale comunităţilor evreieşti din Europa, transmitem fără echivoc că recentele comentarii făcute de Menachem Margolin, preşedintele Asociaţiei Evreilor Europeni, privind dorinţa de a înarma evreii din Europa, nu reprezintă în niciun fel punctele de vedere ale comunităţilor evreilor europeni", se arată într-o declaraţie comună a liderilor federaţiilor comunităţilor evreieşti din România, Marea Britanie, Suedia, Belgia, Norvegia, Olanda, Cehia, Austria, Finlanda, Portugalia şi Croaţia. Din România, declaraţia este semnată de Federaţia Comunităţilor Evreieşti.