ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul Județean Vrancea, în colaborare cu Instituția Prefectului, organizează, miercuri 6 august 2014, la Mausoleul Mărășești, cu începere de la ora 18.00, manifestările dedicate omagierii eroilor neamului căzuți în Primul Război Mondial.


Suita manifestărilor dedicate comemorării a 100 de ani de la începerea Primului Război Mondial și a 97 ani de la luptele de la Mărăști-Mărășești-Oituz a debutat, în Piața Unirii din municipiul Focșani, cu o proiecție de filme în aer liber sub genericul: ”Memoria Primului Război Mondial în filmoteca universală” – 1-3 august - și a continuat cu seria de evenimente organizate marți, 5 august, de către Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” sub genericul ”Vrancea eroică în Primul Război Mondial”.


Miercuri, 6 august 2014, manifestările de la Mausoleul Mărășești vor cuprinde un Te-Deum, oficiat de un sobor de preoți, depuneri de coroane, dar și premierea elevilor care s-au înscris în cadrul primei ediții a Concursului național de artă vizuală și de creație literară ”Mărășeștiul, în inima mea”.