ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu o jumătate de an întârziere, astăzi vor fi inaugurati 88 de kilometri de autostradă. La inaugurare vor participa premierul Victor Ponta şi ministrul Dan Şova.

Cea mai importantă porţiune ce se inaugurează este lotul de autostrada care ocoleşte Sebeşul şi care va funcţiona ca o adevărată centură ocolitoare a oraşului.

Ca o premiera, pe lotul 4 dintre Sibiu şi localitatea Sălişte va fi inaugurat şi primul tunel de autostradă din ţară. Cele patru loturi (circa 60 km de autostrad[) inaugurate joi între Sibiu şi Orăştie sunt esenţiale pentru traficul din zonă şi pentru traficul dinspre şi înspre graniţa de vest. Astfel, începând de joi, şoferii pot parcurge aproape toată distanţa dintre Sibiu şi până la Deva pe autostradă.

Pentru 2014 mai rămâne de realizat lotul 3 din judeţul Sibiu, rămas în urmă din cauza întârzierilor de lucrări generate de alunecări de teren.

Lucrările la autostrada Sibiu – Orăştie au debutat în octombrie 2011.