ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi bărbați au murit în urma unui atac armat produs luni seara în orașul suedez Malmo, a anunțat poliția printr-un comunicat preluat de site-ul agenției Reuters. Cei doi, în vârstă de 18 și 29 de ani, au murit în timpul nopții, după ce fuseseră transportați la spital împreună cu alte patru persoane rănite. 
 
Incidentul armat a avut loc în zona Drottninggatan, situată în centrul orașului suedez Malmö, în timp ce sute de oameni sărbătoreau victoria Suediei în fața Coreei de Sud la Cupa Mondială de fotbal din Rusia. Martori citați de publicațiile locale susțin că au fost trase 15-20 de focuri cu o armă semiautomată. Autoritățile nu au reușit încă să aresteze pe nimeni și deocamdată ezită să catalogheze atacul drept un act terorist.
 
Cinci oameni au murit și alți 14, printre care și o româncă, au fost răniți anul trecut într-un atac comis la Stockholm. Un cetățean uzbek care jurase credință grupării Stat Islamic a intrat atunci cu mașina în mulțimea de pietoni care circula pe o arteră comercială a orașului.