ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei pompieri new-yorkezi care au făcut parte din echipele de salvare din Ground Zero, de la World Trade Center (WTC), din 11 septembrie 2001, au murit de cancer în aceeași zi, luni, la interval de câteva ore.

Odată cu moartea lor, numărul pompierilor din New York care au pierit ca urmare a unor boli care au avut legătură cu atacurile din 11 septembrie se ridică la 92. Alți 343 de pompieri și-au pierdut viața în infernul prăbușirii turnurilor gemene, la 11 septembrie 2001, relatează Daily Mail.

Moartea lor, 'în aceeași zi', din cauza unor boli legate de munca în ruinele de la WTC reprezintă o amintire dureroasă a faptului că, după 13 ani, continuăm să plătim un preț teribil pentru eforturile eroilor Departamentului 11 septembrie, a spus șeful pompierilor, Daniel Nigro, într-un comunicat. Doi dintre pompieri aveau 58 de ani, iar al treilea 56 de ani. Toți trei se pensionaseră din 2003.

Zeci de mii de persoane, în special membri ai echipelor de salvare, au suferit boli respiratorii și de piele, din cauza emanațiilor și produselor toxice de la Ground Zero.

Peste 2.500 dintre salvatorii care au lucrat în Ground Zero, locul unde s-au prăbuşit turnurile gemene, sunt bolnavi de cancer, iar un număr foarte mare dintre ei cer despăgubiri pentru această boală, scrie New York Post.

Numărul bolnavilor s-a dublat faţă de 2013, când publicaţia a identificat 1.140 de cazuri de cancer în rândul pompierilor, medicilor şi politiştilor care au participat la operaţiunile de salvare.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a identificat 1.655 de respondenţi bolnavi de cancer din totalul de 37.000 de membri ai echipelor de salvare (poliţişti, angajaţi din domeniul sanitar şi voluntari) intervievaţi. OMS  a explicat că majoritatea persoanelor din echipele de salvare din septembrie 2001 au fost mai predispuşi apariţiei de cancer (de prostată, tiroidă sau leucemie) faţă de restul populaţiei.