ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a fost prezent şi a ţinut un discurs la lansarea cărţii "Răzbunarea trecutului - Capitalismul în cinci luni postdecembriste", semnate de Marin Dinu şi Teodor Brateş. De altfel, însăşi lansarea a fost găzduită de Banca Naţională a României.

Ultimul este faimos pentru minciunile pe care le-a spus în direct în timpul evenimentelor 1989, atunci având calitatea de şef al departamentului Ştiri al Televiziunii Române.

Revenind la Guvernatorul Băncii Naţionale, acesta a afirmat că în 1990, jumătate din industria ţării trebuia restructurată sau închisă. Cu toate acestea, el nu a explicat de ce toată industria naţională a fost pusă pe butuci.

"După schimbarea spre rău din '81-'82 se vorbea a despre faptul că 30% din industria românească trebuia restructurată sau închisă. Din '87- '88 institutele de cercetare căutau soluţii (...) A trenat ideea că în ţara românească nu s-a gândit. Nu-i adevărat. Poate n-am avut suficientă putere să răzbatem, poate n-am avut suficient curaj, dar faptul că nu gândeam deloc este o nedreptate şi e bine că s-au găsit câţiva care au luat din ce s-a scris, timid înainte de ianuarie 1990, după care s-a dat drumul, a fost chiar o avalanşă", a spus Mugur Isărescu.

"Partea necompetitivă a economiei româneşti a devenit şi mai mare (...) Teza că ne industrializăm cu tehnologie românească, de altfel foarte frumoasă, a fost foarte păguboasă (...) Capacitatea depăşită tehnologic se ducea spre jumătate din industrie. O bună parte din industria românească era depăşită şi trebuia restructurată masiv", a explicat Isărescu.

http://youtu.be/jp02KojXhCc

http://youtu.be/bn4I-6_UNdQ

http://youtu.be/7oQKhz8cD7U

http://youtu.be/GEoCISGQhww