ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat de 40 de ani din Reșița a fost ajutat de un câine să-și mențină temperatura corpului, după ce a căzut de pe bicicletă și nu s-a mai putut mișca. Câinele a venit din pădure și nu s-a dezlipit de rănit nici după venirea Jandarmilor montani.  
 
„În urma unui apel primit prin sistemul unic de urgență 112, luni, 16 iulie, în jurul orei 22.00, jandarmii montani, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Văliug, s-au deplasat, în cel mai scurt timp, în zona Platoului Semenic, pentru a acorda primul ajutor unui bărbat în vârstă de 40 de ani, din Reșița, care s-a accidentat, căzând de pe bicicletă. La sosirea jandarmilor, ciclistul acuza dureri în zona claviculei și se afla într-o stare ușoară de hipotermie. Primul salvator al bărbatului a fost un câine care imediat după producerea incidentului s-a așezat lângă victimă și l-a protejat, încălzindu-l cu corpul său. Patrupedul a rămas lângă el până la sosirea jandarmilor”, arată pagina de Facebook a Jandarmeriei Caraș-Severin.
 
Când bărbatul a fost urcat în Salvare, câinele a sărit și el în autoturism „fiind dat jos cu greu”. La plecarea ambulanței, câinele a început să alerge după ea până când i-a pierdut urma. Povestea i-a emoționat profund pe Jandarmii din cadrul Postului Montan Văliug. Împreună cu membrii Asociație Dogs Center Reșița, aceștia au reușit să identifice câinele salvator în zona comunei Văliug, oferindu-i adăpost. La scurt timp, el a fost adoptat și se bucură de un nou cămin, informează pagina Jandarmeriei, prin intermediul căreia li se mulțumește tuturor celor care si-au exprimat, în mediul online, îngrijorarea față de câinele salvator.