ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inspecția Judiciară îl acuză pe procurorul general, Augustin Lazăr, de încălcarea codului deontologic al magistraților, după ce i-a numit pe parlamentarii din comisiile speciale „inculpați de rang înalt”. Raportul a fost înaintat Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide dacă Augustin Lazăr va fi sau nu sancționat disciplinar.
 
Augustin Lazăr susținea pe 8 decembrie 2017 că a folosit cuvântul ”hărțuiți” fiindcă l-a găsit în raportul de la Geneva și i s-a părut potrivit pentru ceea ce considera că se întâmplă asupra DNA. „Procurorii din DNA sunt hărțuiți prin campanii media, prin chemarea în fața unor comisii speciale. Dar acolo cine îi convoacă? Niște inculpați de rang înalt, care vor ca discuțiile să aibă loc în alt mediu în afară de cel judiciar. Procurorii sunt invitați să dea seama într-un mediu care nu e judiciar. Am folosit această expresie pentru că o folosește nu numai redactorul acestui raport, ci o vedem noi din ceea ce vedem noi prin atacuri media și alte acte care sunt evident neprietenoase procurorilor…” este declarația care oferă indicii cu privire la încălcarea codului deontologic, potrivit www.mediafax.ro.
 
Sesizarea din oficiu a Inspecției Judiciare cu privire la încălcarea de către procurorul general Augustin Lazăr a obligațiilor deontologice stabilite conform articolului 17 din Codul Deontologic al judecătorilor și procurorilor s-a înregistrat pe 23 martie 2018. Secția pentru procurori a CSM urmează să decidă dacă Augustin Lazăr va fi sau nu sancționat disciplinar.