ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Corala Armonia a cucerit medalia de aur la secțiunea „Cor Bărbătesc” și medalia de argint la Secțiunea „Folclor”, în cadrul Olimpiadei Mondiale a Corurilor desfășurate la Tshwane, în Africa de Sud, informează www.basilica.ro. Corala dirijată de arhid. Iulian Dumitru concurează în continuare în cadrul concursului la care participă peste 300 de formații corale din întreaga lume. 
 
Corala „Armonia" a fost înființată în anul 2001 în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar doi ani mai târziu a intrat sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului. Corul a mai participat în 2012 la Cincinnati, Ohio, și în 2014 la ediția din Letonia. La olimpiada din America a cucerit două medalii de aur, iar în 2014 a obținut locul I și medalia de aur la secțiunea muzică sacră, dar și titlul de campioană mondială.
 
Olimpiada mondială reprezintă cel mai important concurs destinat corurilor din întreaga lume, care se desfășoară o dată la doi ani. Actuala ediție din Africa de Sud se va încheia în data de 14 iulie 2018. Corul este format din preoți, diaconi și studenți ai Facultății de Teologie și abordează un repertoriu diversificat, compus atât din piese religioase, folclor românesc, colinde tradiționale românești și străine, cât și piese din repertoriul clasic universal.