ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii de la Parchetul ÎCCJ au dispus o nouă expertiză medico-legală în cazul Aurei Ion, întrucât concluziile raportului de autopsie din 10 februarie nu au fost avizate de Comisia de avizare şi control al actelor medico-legale din Institutul de Medicină Legală din Cluj.

Parchetul de pe lângă PÎCCJ mai informează că în dosarul accidentului aviatic din Apuseni, în perioada 12-16 mai au fost audiaţi, în calitate de martori, opt controlori de trafic la sol şi controlori de trafic aerian din ROMATSA SA.

În aceeaşi perioadă, au fost audiaţi şi doi angajaţi ai Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă şi unul al Institutului Medico-Militar.
"Au fost solicitate relaţii suplimentare de la ROMATSA şi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti-Băneasa"

, precizează PICCJ.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic produs pe 20 ianuarie, în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba.

Familia Aurei Ion s-a constituit în parte civilă în dosar, nestabilind deocamdată suma pe care o va solicita ca daune morale, au declarat oficiali din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.