ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul rezident care şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic de la Cluj, Aurelia Ion, va fi înaintată la gradul de locotenent, urmând apoi să fie înmormântată cu onoruri militare.

"Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a dispus avansarea post-mortem a sublocotenentului Aurelia Ion la gradul de locotenent. Totodată, ministrul Dușa a dispus ca Aurelia Ion să fie înmormântată cu onoruri militare", informează MApN într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

Aurelia Ion, 23 de ani, era medic rezident în anul V la Institutul Medico-Militar din București și efectua un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni.

Tânăra s-a implicat voluntar în numeroase activităţi voluntare, de-a lungul studiilor.

Pilotul Adrian Iovan şi Aurelia Ion, medic rezident, au decedat după ce aeronava de tip BN 2 în care se aflau cu încă cinci persoane, rănite în urma accidentului, s-a prăbuşit într-o zonă împădurită din Munţii Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine. Cele şapte persoane din aeronavă, doi membrii ai echipajului şi 5 medici, se deplasau spre Oradea pentru o operație de prelevare de organe pentru transplant.