ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a lansat un atac uimitor la adresa PDL, a Monicăi Macovei şi a susţinătorilor lui Klaus Iohannis, afirmând că protestele din ultima vreme au fost coordonate de "mecanismul" fostei ministre a justiţiei, pe modelul "Maidanului ucrainean".

Mall online:Livrare gratuita in 24 de ore!

"Iohannis a pierdut voturi multe cu aparitia in campania sa a Monicai Macovei si a sustinatorilor ei, din cauza expunerii la manifestatiile pro-diaspora. Pentru ca Iohannis a fost asociat cu radicalismul de tip minor, cu agresivitatea si cu ideea de conflict care, prin transferul creat, l-a contaminat public. Adica, au intrat in poza de european echilibrat a lui Iohannis, in fundal, si ceata de batausi si ciomagari.

Stiu sigur ca la proteste au participat membri PNL/PDL, care au fost si initiatori, de la nivel local. Aproape firesc, ca asta-i jocul. Au fost adusi insa si oameni platiti, galerii de fotbal si interlopi, iar televiziunile i-au prins in flagrant si au compromis intentia initiala. Sigur, sunt mult mai multe care au concurat, cu coordonari pe facebook, pe modelul Maidanului ukrainean sau revoltelor “primaverii arabe”, prin tehnici imprumutate. Un electorat al dreptei se va mobiliza, mai ales dintre tineri. Dar electoratul rural si cel in varsta, PSD si USL, cred ca se va mobiliza si mai tare, ca replica.

Nu inteleg de ce ACL nu a organizat el insusi proteste, pe fata, ca in campanie este si legal si legitim, pentru sustinerea diasporei? Dau si raspunsul: pentru ca a vrut mai mult, sa se ascunda in spatele asa-zisei societati civile si sa creeze un val, ca pe timpuri, nu partidul, ci oamenii muncii cer, poporul insusi.Aici au gresit, pentru ca Antenele au facut asta in iarna lui 2011, dar pentru Voiculescu, iar fara Antene mecanismul nu a functionat cum s-ar fi vrut, din contra, Antenele s-au pus pe ei, pentru ca il sprijina pe Ponta – ghinion!

Faptul ca s-a recurs, insa, la mecanismul coordonat de Monica Macovei, in mod subversiv, nu e bine, pentru ca miroase a manipulare si minciuna. Protestatarii insisi au avut de suferit. Credeti ca pentru cauza diasporei? Nici vorba: pentru voturi!

Sper ca actiunile de tip provocator sa inceteze, fiecare cu mesajul si electoratul propriu. Pentru ca, daca lucrurile merg mai departe asa, pe modelul Maidanului ukrainean, atunci s-ar putea ca oricine ar fi Presedinte sa nu mai poata conduce nicio Romanie. Pentru cei care spun: nu se poate mai rau, spun – se poate si mai rau", a scris Aurelian Pavelescu pe Facebook.

Preşedintele PNŢCD, care a susţinut-o la preşedinţie pe favorita lui Traian Băsescu, Elena Udrea, a continuat cu dezvăluirile, afirmând că Monica Macovei şi George Soros( aluzie la ONG-urile susţinute de magnatul maghiaro-american) vor să lase " numai praf si pulbere, pe cadavrul istoriei".

Hai sa o luam de la capat cu macovistii, sa le spunem si altfel! Pentru ca, iata, nu se lasa. Nu au argumente, nu au idei, nu au decenta, nu au stiinta despre dreapta. Dar, nu si nu! As putea sa ma abtin, ca, oricum, nu cred ca pot intelege.

Ei vor revolutie. Au inceput-o de cateva ori, pe la televizoare, pe facebook, prin berarii si simpozioane, iar, ieri, la Cluj. O “primavara araba”, o reincalzire a celei “protocalii”, macar ce-a facut Voiculescu in iarna lui 2011 – 2012, un fel de trotkisti rahitici. Stanga revolutionara. Carne de tun se mai gaseste, declamatori “infatuati” ca Papahagi, care isi exersa si isi exerseaza si acum vocea baritonala moduland discursuri pe care le-a invatat pe de rost din oratorii antici (putin cam plagiator Papahagi, eu as fi spus si sursa, dar nu conteaza, plagiatul se practica si la case mai mari). Cum spuneam, revolutie, pentru ca macovistii vor sange. Cad victime tineri neputinciosi si fara speranta. L-am vazut dand un mesaj de razboi si pe Mircea Cartarescu, “mereu tanar si ferice”, care a mai facut un fel de revolutie prin anii 80 si o tot face de atunci incoace (nu vreau sa merg mai departe, pentru ca suntem amici si il pretuiesc, asa cum este el).

Eu cred ca oamenii s-au saturat de revolutiile ploiestene, care le-au tot fost servite si pe care le-au tot inghitit pana au ajuns in sapa de lemn, “revolutii” care au lucrat doar pentru profitori (ca si cei de care spun). E nevoie de simboluri si valori, de recuperarea credintei si istoriei, de spiritul si lucrarea familiilor si comunitatilor, de cuvantul statornicie. De aceea eu sunt crestin-democrat, dar si national-taranist. Ati auzit-o pe Macovei, Preda, Papahagi, chiar Cartarescu sau Liiceanu vorbind despre Dumnezeu, despre monarhie, despre pamant si taranul roman, despre credinta? Eu nu! Nici despre modelele noastre istorice, despre sfinti si martiri, eroi si mosteniri. Dreapta nu este revolutionara, nu taie capete, nu face huliganism, nu experimenteaza folosindu-se de slabiciunile si sentimentele gregare ale poporului. Mi-e dor de Petre Tutea si Ioan Alexandru! Ei, Monica Macovei si Soros-ul asta fac, provoaca si lasa in urma numai praf si pulbere, pe cadavrul istoriei, pentru ca nu au suflet. Ce credeti ca i-ar fi spus Ioan Alexandru Monicai Macovei? Purta aproape tot timpul o cruce in mana.

Cum as putea sa tac? Sunt multi, foarte multi, care au intrat si au comentat cu vulgaritate si obraznicii. Cei mai multi nu au niciun reper, de aceea nu-i invinovatesc. Este la moda injuratura si spiritul de gasca si turma. Faceti stanga voastra si faceti ce aveti de facut!