Curtea supremă de justiție a Indiei a menținut secțiunea 377, o lege veche de 153 de ani, care descrie relațiile între persoanele de același sex drept "ofensă nenaturală" și care se pedepsește cu 10 de ani de închisoare, informează BBC.

Mai multe grupuri politice, sociale și religioase au cerut re-aplicarea legii, care din 2009 fusese întreruptă din cauza unei hotărâri a Înaltei Curți din Delhi.

Decizia din 2009 stabilise că secțiunea 377 este discriminatorie și că relațiile dintre persoanele de același sex nu trebuie tratate ca o infracțiune.

În același timp, în Australia, Curtea Supremă a decis să anuleze legea care permitea cuplurilor homosexuale să se căsătorească pe Teritoriul Capitalei Australiene (ACT law). Practic, legea ACT permitea oricărui cuplu să se căsătorească pe acest teritoriu, indiferent de statul în care locuiesc.

Legea federală, datând din 2004, prevede că doar un bărbat și o femeie se pot căsători.

Curtea Supremă a precizat însă că doar parlamentul se poate pronunța asupra legalizării căsătoriilor între persoane de același sex la nivel federal și că o lege locală nu poate intra în conflict cu cea națională.

De la intrarea în vigoare a legii ACT, 27 de cupluri homosexuale s-au căsătorit, acum actul fiind declarat nul. Totuși, în unele state australiene, cuplurile homosexuale pot intra în uniuni civile.

Acum două săptămâni și Croația a decis, prin referendum național, interzicerea căsătoriilor homosexuale, devenind a șaptea țară europeană care face acest lucru.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews