ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Casa natală a lui Adolf Hitler, din orașul austriac Braunau-am-Inn, la granița cu Germania, rămasă nelocuită din 2011, urmează să iși găsească noi chiriași. Cel puțin așa speră ministerul austriac de Interne, care vrea să lanseze un apel public pentru a găsi un administrator pregătit să se instaleze în casa natală a lui Adolf Hitler.

Libris.ro - Librarie online - Zilnic noutati si promotii

Locuința este deținută de statul austriac din 1972, dar și de proprietari privați. Acest sistem a fost ales pentru a împiedica transformarea imobilului într-un loc de pelerinaj pentru neonazişti, transmite Mediafax. Proprietarul actual, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a refuzat închirierea acesteia unei universităţi populare şi unui centru de caritate dedicat migranţilor, aşa cum i-au propus statul şi municipalitatea.

Autoritățile vor ca toate asociaţiil, companiile sau firmele care sunt interesate de această clădire să anunţe acest lucru cât mai curând, a spus ministrul de Interne, Hermann Feiner, subliniind că speră să primească nişte răspunsuri până la sfârşitul anului.

Chiria cerută pentru impozanta clădire-monument de 800 de metri pătraţi în care dictatorul nazist, născut în 1889, a trăit până la vârsta de trei ani, ajunge la "4.600 de euro pe lună", a spus Feiner.

Deși casa natală a lui Hitler nu mai este locuită de trei ani, mai multe oferte de cumpărare formulate de statul austriac au fost respinse de proprietar.