ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Demararea lucrărilor la autostrada Comarnic - Braşov vor fi amânate cu cel puţin două luni, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, anunţând că are nevoie de mai mult timp pentru a găsi finanţare.

Saptamanile indragostitilor: 2-15 februarie. Toate ofertele

Rus vrea să atragă în acest proiect instituţii financiare externe şi cere amânarea luării unei decizii până în luna aprilie.

"Am discutat cu consorţiul şi, în varianta în care vom reuşi să restructurăm proiectul şi să găsim un model financiar mai eficient în raport cu bugetul țării, pe care să-l aducem într-o zonă în care pot participa şi alte instituţii financiare internaţionale (BEI, BERD, IFC – cu care MT are programate discuții pe această temă) si dacă vom avea și o poziţie favorabilă şi din partea Eurostat, deci dacă găsim o astfel de variantă, care să fie acceptată de toată lumea, mergem mai departe. Daca nu, și se mențin datele actuale, va trebui să găsim o altă construcție a acestui proiect. Pe aceste coordonate ale restructurării proiectului continuăm până în luna aprilie discuțiile cu partenerii din consorțiul Vinci-Strabag-Aktor", a transmis ministrul.

Cei 53 de kilometri ai autostrăzii ar urma să fie construiţi în patru ani.