ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de Interne Gabriel Oprea a fost reclamat la Agenţia Naţională de Integritate de o avocată care, în numele unui client, cere verificarea averii demnitarului din ultimii 10 ani.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

Avocata Diana Monica Croitoru-Anghel a făcut trei sesizări la ANI pentru verificarea averii lui Gabriel Oprea şi a anunţat că va sesiza şi ANAF, după ce inspectorul ANI care se ocupă de caz nu ar fi urmat procedura şi nu s-ar fi adresat Direcţiei de integritate din ANAF. nmÎn sesizările către ANI avocata reclamă mai multe nereguli precum faptul că Oprea nu şi-ar fi declarat venituri din drepturi de autor, ar fi cumulat pensie şi salariu, nu ar fi plătit taxe pentru mai multe imobile achiziţionate şi ar avea datorii la buget.

Ministrul Gabriel Oprea a declarat pentru Agerpres că nu are niciun dubiu că ANI va constata că nu există neconcordanţe sau suspiciuni în ceea îl priveşte. Ministrul a precizat că nu este prima oară când este verificat de ANI.

"Nu este prima dată când se fac astfel de verificări, mai ales că de ani de zile ocup funcţii de demnitate publică. Am trecut de mai multe ori prin filtrul instituţiilor cu atribuţii în verificarea demnitarilor şi, după cum se ştie, niciodată nu mi s-a imputat vreo abatere sau vreo neregulă în legătură cu activitatea pe care am depus-o. Am respectat legile ţării şi voi face acelaşi lucru în continuare. Prin urmare, nu am niciun dubiu că ANI va constata o dată în plus ceea ce a constatat şi cu alte ocazii, şi anume că nu există neconcordanţe sau suspiciuni în ceea ce mă priveşte", spune ministrul Gabriel Oprea, într-un comunicat.