ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier britanic John Major nu exclude posibilitatea ieşirii ţării sale din Uniunea Europeană (UE) în absenţa reformelor, potrivit unui discurs ţinut joi la Berlin şi publicat pe site-ul sau, transmite mediafax.ro.

Livrare gratuita in 24 de ore!

"Astăzi, pentru prima dată, există o probabilitate serioasă că electoratul nostru să voteze pentru părăsirea UE", a declarat John Major, în vârstă de 71 de ani, în faţă Fundaţiei Konrad Adenauer, apropiată Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a cancelarului german Angela Merkel.

"Consider că probabilitatea unei ieşiri se află sub pragul de 50%. Însă dacă negocierile (asupra reformei UE, preconizată de Londra) se desfăşoară prost, acest procent se va majoră", a adăugat fostul premier britanic, făcând apel "partenerilor europeni să realizeze că suntem aproape de o ruptură care nu este în interesul nimănui".