ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, avertizează că un cutremur de magnitudinea celui din 1977 ar provoca un adevărat dezastru în România.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Prezent în studioul celor de la B1 TV, Arafat a fost întrebat ce impact ar avea în prezent un cutremur similar cu cel din 1977, răspunsul său fiind unul tranşant.

"Ne aşteptam la o situaţie care să fie egală cu una de dezastru", a spus Arafat.

Ministerul de Interne a lansat recent, sub numele "Nu tremur la cutremur", o campanie de conştientizare a pericolului provocat de panică în cazul unui cutremur important.

"Mesajul este pentru un model de comportament pentru populaţie şi copii, în momentul când se întâmplă, pentru că panica poate să omoare şi asta încercăm să împiedicăm. Şi normal, e vorba şi de noi care răspundem, care ştim ce avem de făcut şi ştim ce ne aşteaptă dacă se va produce", a mai declarat Arafat.