ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Șeful executiv al companiei Tesla Motors, Elon Musk, afirmă că Inteligența Artificială este un „demon”, fiind „mai periculoasă pentru Omenire chiar decât Armele Nucleare”.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Elon Musk nu poate fi numit un tehnofob. El este omul din spatele PayPal, Tesla Motors și Spacex și unul dintre cei mai fervenți susținători ai rolului major pe care trebuie să îl joace tehnologia în viețile tuturor. Cu toate astea, Musk nu se ferește să lanseze un semnal de alarmă, pentru a doua oară în câteva luni, asupra a ceea ce el consideră a fi o amenințare la adresa umanității: Inteligența Artificială.

Într-un discurs rostit în fața studenților de la prestigiosul Massachusetts Institute of Technology, Musk a lansat un nou avertisment. ”Cred că trebuie să fim foarte precauți cu Inteligența Artificială. Dacă ar trebui să mă pronunț care este cea mai mare amenințare la adresa existenței Omenirii, pe aceasta aș alege-o”, a spus Musk, citat de The Independent, în fața audienței uluite, notează site-ul it.ibtimes.com.

Cu Inteligența Artificială ațâțăm demonul. În toate poveștile în care apare un tip cu o pentagramă sau cu apă sfințită, el este sigur că va îmblânzi demonul. Ei bine, nu reușește!”, le-a spus șeful Tesla.

Inventatorul și investitorul Elon Musk, care este și CEO și CTO al SpaceX și președinte al Solar City, avertizase mai demult că Inteligența Artificială este mai periculoasă decât Armele Nucleare. În august, Musk a scris pe Twitter: „Merită să citiți «Superintelligence» a lui Bostrom. Trebuie să fim super-precauți cu Inteligența Artificială. Potențial, e mai periculoasă decât Armele Nucleare.”

Nick Bostrom este un filosof suedez cunoscut pentru studiile și contribuțiile sale în domeniul Inteligenței Artificiale, al Trashumanismului, Clonării, criogeniei, nanotehnologiei și realității simulate.