ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de inundaţii pe râul Teleorman, de vineri până sâmbătă dimineaţă, când ar putea fi depăşite cotele de apărare ca urmare a propagării viiturilor din amonte.

Potrivit avertizării transmise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, codul portocaliu instituit prin avertizarea emisă joi la nivel regional de către Administraţia Bazinaă de Apă Argeş-Vedea se menţine pe râul Teleorman, pe sectorul aval s.h. Tătărăştii de Sus - amonte s.h. Teleorman (judeţul Teleorman), până sâmbătă, la ora 10.00.

Avertizarea a fost emisă ca urmare a evoluţiei situaţiei hidrologice, a propagării viiturilor din amonte şi a evoluţiei debitelor evacuate din acumularea piscicolă Stârci, situată pe râul Valea Copacilor, afluent al Teleormanului, a precizat INHGA.
Potrivit sursei citate, râul Teleorman este îndiguit pe sectorul Tătărăştii de Sus - sat Ducu.

Vineri, de la ora 10.00, a fost ridicată atenţionarea cod galben de inundaţii de pe râurile din bazinele Crişul Alb, Arieş, Olt şi Argeş, din judeţele Hunedoara, Arad, Alba, Vâlcea, Gorj şi Argeş.