Administrația Națională de Meteorologie a prelungit avertizarea Cod galben de instabilitate atmosferică până sâmbătă, la ora 21:00, fiind vizate 31 de județe.
 
Potrivit meteorologilor, de joi, ora 23:00, până sâmbătă, ora 21:00, în Moldova, sudul și estul Transilvaniei, local în Dobrogea și Muntenia, precum și în zonele de munte, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.
 
Cantitățile de apă vor depăși 20-25 de litri de apă pe metru pătrat și pe arii restrânse chiar 50 – 70 de litri pe metru pătrat. ANM precizează că fenomene similare se vor semnala și în restul țării, dar pe arii mai restrânse, îndeosebi în timpul după-amiezelor.
 
Se vor afla sub Cod galben județele: Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Brăila, Tulcea, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamț, Suceava, Harghita, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, și, parțial, Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Mehedinți, Gorj și Vâlcea.