Încă o avertizare cod galben pentru ploi torențiale și grindină, care vizează aproape toată țara, intră în vigoare luni, de la ora 10:00. Până marți, la ora 23.00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată îndeosebi în regiunile sudice, estice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte.Vor fi averse local torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Cantitățile de apă acumulate vor fi de peste 25 - 30 l/mp și pe arii restrânse 50 - 60 l/mp. Vremea se va răcori, iar maximele vor ajunge sub cele normale, instabilitatea păstrându-se accentuată întreaga săptămână. 
 
Totodată, râuri din 24 de județe se află sub cod galben de inundații. Pe râurile din bazinele hidrografice Mureș – bazin superior amonte S.H. Glodeni, Târnava Mică – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Târnava Mare – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Harghita, Mureș, Sibiu și Alba), Olt – bazin superior amonte S.H. Sfȃntu Gheorghe (județele Harghita și Covasna), Vedea – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Argeș, Olt și Teleorman), Argeș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu și Ilfov), Ialomița – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Dâmbovița, Prahova și Ialomița), Buzău – bazin superior și afluenți bazin mijlociu (județele Brașov, Covasna și Buzău), Bistrița - bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Suceava, Neamț, Harghita și Bacău), Trotuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Harghita, Covasna, Bacău, Neamț și Vrancea), Putna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Vrancea), Rȃmnicu Sărat (județele Buzău și Vrancea), Bârlad – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Iași, Neamț, Vaslui, Vrancea, Bacău și Galați), Siret – afluenții mici aferenți sectorului aval Ac. Galbeni (județele Bacău, Vrancea și Galați), Prut – afluenții aferenți sectorului aval S. H. Drânceni (județele Vaslui și Galați), rȃurile mici din Dobrogea (județele Constanța și Tulcea) va fi cod galben de inundații până miercuri, la ora 16.00.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews