ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce elicopterele de salvare și sutele de jandarmi mobilizați de autoritățile franceze au început căutările la locul tragediei aviatice din Alpi, de marți, în care și-au pierdut viața 150 de oameni, poliția spaniolă a deschis o altfel de anchetă. Autoritățile madrilene anchetează autorii mesajelor insultătoare apărute pe rețelele sociale la adresa victimelor prăbușirii avionului A320 al companiei Germanwings, a anunțat guvernul de la Madrid, conform Agerpres.

[P] Razboiul sfarsitului lumii – Mario Vargas Llosa – comanda online

Printre mesajele denunțate de către utilizatorii de Twitter figurează acesta: ''Dacă ar fi toți germani și catalani, unde este tragedia?'' , informează AFP.

Ministrul spaniol de interne, Jorge Fernandez Diaz, le-a ordonat unităților specializate ale poliției și Gărzii Civile să întreprindă o anchetă în legătură cu ''mesajele lansate pe rețelele sociale, care, pe lângă faptul că sunt oribil de crude, pot constitui delicte. Nu este prima dată când rețelele sociale conțin mesaje de ură'', a declarat secretarul de stat pentru securitate, Francisco Martinez, precizând că în Codul Penal sunt prevăzute sancțiuni.

Majoritatea mesajelor sunt insultătoare pentru catalani, ținta tradițională a glumelor în Spania. Într-un tweet postat marți se afirma: ''Numai ca morții din accident să fie toți catalani!''

Conform ultimelor date, dintre cei 150 de morți, cel puțin 72 sunt germani, potrivit companiei, și 49 — spanioli, conform guvernului de la Madrid.