ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După zece zile de căutări, Alice Coldefy - singura femeie care a intrat în echipa celor care au făcut investigaţii la locul tragediei - a găsit cea de-a doua cutie neagră a avionului care s-a prăbuşit în data de 25 martie, în Alpii francezi.

[P] O istorie sincera a poporului român - comanda online

Alice Coldefy, singura femeie-ofiţer care a participat la ancheta asupra tragediei aviatice din Franţa, a fost şi singura care a găsit cutia avionului companiei Germanwings şi, mai mult decât atât, femeia se afla chiar în prima sa zi de lucru în cadrul echipei de investigatori, informează france24.com, preluat de romaniatv.net.

"Toată lumea a fost fericită. A fost o uşurare ... o uşurare pentru toată lumea care a lucrat acolo fără pauză, timp de o săptămână şi jumătate", a declarat Alice Coldefy, femeia detectiv montan, în vârstă de 32 de ani, pentru AFP.

Ea a fost singura femeie din cei 43 de membri ai puternicei echipe de elită a poliţiei montane (PGHM), ce a fost însărcinată cu recuperarea cadavrelor victimelor şi culegerea de probe de la locul accidentului. Joi, Alice intrase pentru prima dată în echipă. Împreună cu un coleg, a cercetat minuţios după haine, bagaje şi orice alte efecte ale victimelor.

Momentul-cheie al investigaţiilor


"M-am concentrat pe efectele personale ale celor decedaţi. Am încercat să ajungem şi în zonele în care nu se făcuseră cercetări, pentru a recupera cât mai multă îmbrăcăminte. Iar când eram în toiul căutărilor, am găsit-o (cutia neagră, n.r.)", a mai spus Alice.  Ea a precizat că, din cauza exploziei, cutia avea pe ea funingine şi se deformase uşor, semănând mai degrabă cu o cutie de pantofi. "Era greu de găsit în forma asta", a spus Alice, pentru că se confunda cu peisajul stâncos din jur.

Acela a fost momentul-cheie al investigaţiilor. Preţiosul obiect găsit a zburat imediat către Paris, unde experţii au putut să analizeze datele de zbor, care au arătat că Andreas Lubitz, copilotul, a pus aparatul în mod intenţionat pe pilot automat pentru a-l face să se lovească de stânci şi chiar că ar fi mărit viteza manual, pentru a accelera prăbuşirea.

Alice Coldefy a devenit, în 2012, prima femeie care s-a înrolat în forţele de elită ale Poliţiei Montane din Chamonix.