Avocatul rus al lui Edward Snowden a declarat că a vândut cineastului american Oliver Stone drepturile asupra cărții sale despre fostul consultant al Agenției americane de Securitate Națională (NSA), transmite AFP.

Regizorul, care va realiza un film despre celebrul fugar, va avea astfel încă o sursă de inspirație, pe lângă volumul unui ziarist la cotidianul britanic The Guardian.

"Drepturile asupra cărții mele au fost transmise lui Oliver Stone și producătorului Moritz Borman", a declarat pentru AFP avocatul Anatoli Kucerena, precizând că lucrarea sa, intitulată "Era caracatiței", va fi publicată în curând.

El a povestit că s-a întâlnit de trei ori în Rusia cu regizorul american, care nu a avut însă nici o întrevedere cu Snowden. "Firește că Snowden este la curent și a reacționat absolut normal la ideea unei cărți și a unui film despre el", a mai spus Kucerena, considerat apropiat de Kremlin și care este singura persoană căreia i s-a permis să vorbească în numele lui Snowden.

The Guardian anunțase, la începutul lunii iunie, că Oliver Stone va ecraniza cartea ziaristului Luke Harding având ca subiect dezvăluirile lui Snowden despre spionajul american. Stone a realizat recent un serial documentar în zece episoade, intitulat "Statele Unite, istoria niciodată povestită", în care sunt prezentate cele mai întunecate evenimente ale istoriei americane, din 1945 până în prezent.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews