ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul rus al lui Edward Snowden a declarat că a vândut cineastului american Oliver Stone drepturile asupra cărții sale despre fostul consultant al Agenției americane de Securitate Națională (NSA), transmite AFP.

Regizorul, care va realiza un film despre celebrul fugar, va avea astfel încă o sursă de inspirație, pe lângă volumul unui ziarist la cotidianul britanic The Guardian.

"Drepturile asupra cărții mele au fost transmise lui Oliver Stone și producătorului Moritz Borman", a declarat pentru AFP avocatul Anatoli Kucerena, precizând că lucrarea sa, intitulată "Era caracatiței", va fi publicată în curând.

El a povestit că s-a întâlnit de trei ori în Rusia cu regizorul american, care nu a avut însă nici o întrevedere cu Snowden. "Firește că Snowden este la curent și a reacționat absolut normal la ideea unei cărți și a unui film despre el", a mai spus Kucerena, considerat apropiat de Kremlin și care este singura persoană căreia i s-a permis să vorbească în numele lui Snowden.

The Guardian anunțase, la începutul lunii iunie, că Oliver Stone va ecraniza cartea ziaristului Luke Harding având ca subiect dezvăluirile lui Snowden despre spionajul american. Stone a realizat recent un serial documentar în zece episoade, intitulat "Statele Unite, istoria niciodată povestită", în care sunt prezentate cele mai întunecate evenimente ale istoriei americane, din 1945 până în prezent.