ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul suprem al Iranului acuză că Washingtonul şi Londra se folosesc de ameninţarea islamistă pentru justificarea prezenţei militare occidentale în Orientul Mijlociu. America, regimul sionist şi veteranii specializaţi în crearea de clivaje - Guvernul ticălos al Marii Britanii - au amplificat eforturile de a crea diviziuni între şiiţi şi sunniţi", a afirmat ayatollahul Ali Khamenei, conform site-ului oficial, citat de publicaţia online Ynetnews.

Cărți audio de Grigore Leșe

"Statele Unite şi Marea Britanie au creat reţeaua Al-Qaida şi grupul terorist Da'esh (Stat Islamic), scopul fiind de a genera disensiuni, în lupta împotriva Republicii Islamice Iran; acum, grupul Statul Islamic s-a întors împotriva lor", a adăugat Khamenei.

Washingtonul şi Londra se folosesc de ameninţarea islamistă pentru justificarea prezenţei militare occidentale în Orientul Mijlociu, a mai spus liderul suprem iranian referindu-se la intervenția occidentală din Siria și Irak, pentru eradicarea jihadiștilor Statului Islamic.

Grupul terorist Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant) ocupă vaste regiuni din Siria şi Irak, unde a instaurat un "califat islamic". O coaliţie internaţională condusă de Statele Unite bombardează poziţii ale grupului terorist sunnit în Siria şi Irak.