ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Site-ul Agenției de știri oficiale a Patriarhiei Române, basilica.ro pare să fi fost spart în această noapte de hackeri, după cum informează Serviciul specializat NetCreator, citat de lonews.ro.

În ultimele ore, un articol intitulat „Basarabia e România”, cu trimitere spre pagina de facebook a grupării în cauză, a apărut postat în paginile agenției, cu adresa "httpswwwfacebookcombasarabiaeromania", cu etichetă specifică ultimului articol, respectiv indicativul general "14654.html" (vezi foto).

[caption id="attachment_22107" align="aligncenter" width="620"]pagina basilica.ro în această dimineață pagina basilica.ro în această dimineață[/caption]

Articolul a fost postat la doar 8 minute după ultima intervenție a administrației asupra articolului dedicat Sâmbetei Morților - Moșii de Iarnă (care ar fi putut atrage deja vizitatori interesați).

În acest moment (ora 5:00 a€ României), articolul în cauza nu mai este vizibil, dar întreg site-ul rămâne încă inaccesibil. Până în prezent, atacuri ale hackerilor "Basarabia e România" (slogan al unioniștilor) au mai fost semnalate pe paginile oficiale ale unor partide din Republica Moldova și pe alte site-uri din România, unele dintre atacuri fiind foarte recente. Ultimul a fost semnalat în urmă cu trei săptămâni când probabil că aceiași tineri naționaliști au spart pagina oficialムa Partidului Comunist din Republică Moldova pe care au postat același mesaj.

[caption id="attachment_22104" align="aligncenter" width="730"] pagina de internet a partidului comunist de la Chișinău după atacul hackerilor români[/caption]

De regulă, hackerii pătrund pe serverele pe care sunt găzduite site-urile vizate și blochează total accesul administratorilor legali pe server, afișând pe paginile home imaginea hărții României Mari, cu mesajul "Basarabia e România".

Biroul de presă al Patriarhiei Române nu a comentat încă acest eveniment.

sursa: lonews.ro

[gallery link="file" ids="22104,22107"]